ZIUA PRIETENEI TALE DE SUFLET

ZIUA PRIETENEI TALE DE SUFLET

Si din nou in magaziunul de genti.

E ziua prietenei tale de suflet si un cadou pe cinste il gasesti numai la Milanobags, unde oricare genta ai lua, pare sa le faca pe restul sa semene cu niste sacose de rafie.

Nu ca ai avea ceva cu sacosele de rafie, poti avea stil si cu asa ceva, dar cand este vorba de Milanobags e alta poveste.

Aici nu vorbim doar de stil, ci de perfectiune, cum numai urmasii  lui Leonardo puteau sa creeze. 

Pasesti inauntru si te intampina vanzatoarea ta preferata, care in topul preferintelor se numara pe locul al cincilea.

Dupa mama, sora, labrador si pisica, intra cu drepturi depline in categoria “familie”, mai ales cand o vezi ca apare cu cafeaua italieneasca in mana.

Te gandesti pe loc ca nu mai ai nevoie de internet sau de smartphone ca sa simti ca faci parte din aceasta lume, pentru ca stirile incep sa curga suvoi ca apa din cascada Niagara.

Cutare se marita, cutare a facut un copil, cutare a intalnit-o pe Doamna cu Coasa (o fi avand si ea geanta de la Milanobag?) si toate aceste informatii baltesc in creierul tau, asteptand sa vina cineva si sa le puna la locul lor si sa te elibereze pe tine de aceasta povara. 

Nu de alta dar, toata energia ti se consuma in momentul de fata concentrandu-te pe o geanta care tocmai ti-a aparut sub privire si, ca o Fata Morgana, sta sa dispara prin dibacia unei alte fiinte minunate si perfecte care a ales sa nu cumpere din magazinele pentru sacose de rafie. 

Lasi cafeaua, o lasi pe vanzatoare cu fraza neterminata si cu un salt in lungime te proptesti chiar in fata rivalei tale cu ambele maini lipite de podoaba de pe raft care trebuie sa intre numaidecat sub forma de cadou in posesia prietenei tale.

Ca sa o indepartezi de tinta pe cea care iti ameninta cadoul secolului, o fentezi cu o privire catre un alt exponat care, vezi Doamne, ar fi mult mai rafinat si mai bine croit decat ceea ce ai vrea tu sa cumperi.

Tu, experta deja in Milanobags, stii de unde provine pielea, cum e procesata, ce artizani ii dau forma si incepi sa-i explici toate aceste lucruri domnisoarei, care incantata se duce direct la casa si plateste ce i-ai aratat tu, nestiind de fapt ca ce i-ai spus era valabil pentru orice ar fi cumparat de acolo.

Totul e bine cand se termina cu bine.

Iesi cu geanta impachetata din magazin, cu o esarfa la reducere, doar esti clienta fidela si te duci pe jos la prietena cu pricina fara sa mai treci pe acasa ca nu cumva labradorul sa-si incerce dintii si pe cadoul tau minunat.

Suni la usa si te intampina cu un zambet care iti da de inteles ca cineva deja a impresionat-o pe ziua de azi si ca s-ar putea ca surpriza ta sa nu fie chiar pe masura asteptarilor.

Te invita in sufragerie si in momentul respectiv ti se intuneca vederea si ai vrea sa te confunzi cu peretele si sa nu mai stie nimeni ca esti in incapere cu un cadou in forma de geanta in mana.

Asezata cuminte pe canapea sta acea fiinta pe care ai intalnit-o acum jumatate de ora in magazin, iar gazda ta fericita ti-o prezinta:

“Ea e Mirela, prietena mea din copilarie. Uite ce cadou frumos mi-a adus! Chiar nu am mai primit niciodata asa ceva!”

Si scoate pe masa o geanta de la Milanobags, recomandata de cineva intr-un magazin din Radauti.

Milanobags forever!

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.